ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ|

Με μαζική συμμετοχή φορέων, συλλόγων και πολιτών πραγματοποιήθηκε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρίνιου συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη διαφαινόμενη υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αγρινίου.

Οι Υπηρεσίες  του Δήμου Αγρινίου παρέμειναν κλειστές ενώ πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της πόλης.

Η επιχειρούμενη κατάργηση  του Πρωτοδικείου Αγρινίου,  με τον σχεδιασμό του νέου δικαστικού χάρτη, έχει ξεσηκώσει  μεγάλες αντιδράσεις στην  ευρύτερη περιοχή . Οι δικηγορικοί   σύλλογοι  τονίζουν ότι  στερείται τεκμηρίωσης και λογικών επιχειρημάτων καθώς το Αγρίνιο διαθέτει ένα σύγχρονο και λειτουργικό δικαστικό μέγαρο που εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει διαρκής αγώνας για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κατάργησης του Πρωτοδικείου Αγρινίου:

 «Η λογική της μεταρρύθμισης είναι να εκσυγχρονίσουμε και όχι να υποβαθμίσουμε. Αυτά που συμβαίνουν είναι αδιανόητα και κάποιοι φέρουν ευθύνες. Αυτή  είναι η πραγματικότητα. Οι βουλευτές  της Αιτωλοακαρνανίας να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Δεν θα κάνουμε πίσω. Αυτός ο αγώνας θα είναι μέχρι τέλους, και θα τον κερδίσουμε. Το κεντρικό Πρωτοδικείο θα είναι στο Αγρίνιο. Καμία αλλαγή στον υπάρχοντα δικαστικό σχηματισμό, καμία απαξίωση των δικαστηρίων στο Αγρίνιο».

Το λόγο έλαβαν  ακόμη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Νικάκης, οι Δήμαρχοι Αμφιλοχίας Θανάσης Τορουνίδης και Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Γεράσιμος Μαλούσης. Παρόντες στην κινητοποίηση  οι βουλευτές Μίλτος Ζαμπάρας (ΣΥΡΙΖΑ) και Χριστίνα Σταρακά (ΠΑΣΟΚ). Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window