ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ|

Δύο αυτοτελή παραμύθια, «Το βασίλειο του κόκορα» και «Το μαγικό χτενάκι», παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς ο Παντελής Φλωρόπουλος.

Την εκδήλωση άνοιξε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία στον χαιρετισμό της μίλησε για τη μακρόχρονη παρουσία του δημοσιογράφου και συγγραφέα στην πόλη του Αγρινίου, η οποία σφραγίζεται από την προσφορά του σε όλα τα είδη του γραπτού λόγου, ιδίως δε στο παραμύθι, την ποίηση και το χρονογράφημα, αλλά και τη σάτιρα.

Τίτλος της εκδήλωσης ήταν «η κοσμολογία των λαϊκών παραμυθιών». Ο συγγραφέας, εξήγησε ότι η γραφή του έλκει την καταγωγή της από την λαϊκή προφορική παράδοση των παραμυθιών και της δημοτικής ποίησης. Στο «βασίλειο του κόκορα» αξιοποιεί μια λογοτεχνική ιδέα που βασίζεται στην επινόηση. Αντίθετα, στο «μαγικό χτενάκι» αξιοποιεί ένα αρχαίο Αιτωλικό παραμύθι που μεταφέρει στην εποχή μας με λογοτεχνικούς όρους, θέλοντας να δείξει ότι η παραμυθογραφία είναι ισότιμη λογοτεχνικά και όχι κατώτερη των άλλων ειδών του γραπτού λόγου, της ποίησης, του διηγήματος, του μυθιστορήματος κλπ.

Οι παρόντες πήραν δώρο τον «Ήχο της διφθόγγου», το τελευταίο βιβλίο του συγγραφέα, με ιστορίες σοφίας του βασικού τους ήρωα, του Ιάσονα.

Comments are closed.

Close Search Window