ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ|

Σε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ασφάλειας των σχολείων προχωρά ο Δήμος Αγρινίου.  Ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη  σύμβαση για την εκπόνηση και ανανέωση των μελετών πυροπροστασίας για τα Σχολικά Κτίρια του Δήμου Αγρινίου.

Με τη συγκεκριμένη σύμβαση θα εκπονηθούν ή θα επικαιροποιηθούν  παλαιότερες  μελέτες  πυροπροστασίας για 148 σχολικά κτίρια.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε στη σημασία των έργων για τη δημιουργία  ασφαλούς περιβάλλοντος για τους μαθητές:

«Η ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών μας είναι ύψιστης σημασίας. Παρεμβαίνουμε σε όλες τι βαθμίδες, από τα Νηπιαγωγεία μέχρι τα Λύκεια, και αναβαθμίζουμε τις υποδομές. Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουν  εκσυγχρονιστεί οι εγκαταστάσεις πυρασφάλειας και θα υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες σε κάθε σχολείο. Διαχρονικός στόχος παραμένει η αναβάθμιση και η φροντίδα των σχολικών υποδομών. Είναι προτεραιότητα αλλά και υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα».

Το έργο, προϋπολογισμού 664.020,00€, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Η δαπάνη για την εκπόνηση των μελετών πυροπροστασίας που αφορά η συγκεκριμένη σύμβαση είναι προϋπολογισμού 216.000,00€.

Comments are closed.

Close Search Window