ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ|

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της  έκθεσης “Ο Τόπος του Φωτός”, μια τιμητική προσφορά της Βουλής των Ελλήνων για τα 10 χρόνια λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης  Αγρινίου με επιλογές από τη Συλλογή Έργων Τέχνης.

Ο Διευθυντής της ΔΠΑ Χρήστος Γαρουφαλής εξήγησε  τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντική η συγκεκριμένη  έκθεση:  «Ο Τόπος του Φωτός» είναι μια έκθεση που οργάνωσε γενναιόδωρα η Βουλή των Ελλήνων και  αναγνωρίζει έμπρακτα τη συμβολή της Δ.Π.Α. στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Με χαρά και τιμή υιοθετούμε τη δήλωση του Προέδρου κ. Τασούλα στο συλλεκτικό λεύκωμα της έκθεσης, ότι: «Κάθε γωνιά της Ελλάδας μπορεί και αξίζει να μετατρέπεται σε τόπο φωτεινό και δημιουργικό, μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό». Ό,τι δηλαδή προσπαθούμε να κάνουμε σε τούτον εδώ τον χώρο, 10 χρόνια τώρα, καθιστώντας τον κοιτίδα πολιτισμού και φιλόξενη εστία τέχνης με πανελλήνια απήχηση».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην πορεία της Πινακοθήκης Αγρινίου : «Η έκθεση αυτή αποτελεί κορυφαία στιγμή για τον πολιτισμό της πόλης μας. Η Βουλή των Ελλήνων  στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της “συναντά”  το κοινό του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής. Αποδεχόμαστε την  “ψήφο εμπιστοσύνης”  και είμαστε υπερήφανοι για την καλλιτεχνική κληρονομιά  και την πλούσια διαδρομή της Δημοτικής Πινακοθήκης μας.  Υποδεχόμαστε  τον “Τόπο του Φωτός” στο παρθενικό του ταξίδι  και είμαστε έτοιμοι να θαυμάσουμε θησαυρούς της Μοντέρνας Ελληνικής Ζωγραφικής.  Το ελληνικό φως είναι, όπως όλοι λένε, κάτι που δεν μπορείς να το φανταστείς πριν το βιώσεις. Με παλέτα λοιπόν  από το ελληνικό φως, 42 δημιουργοί, γεννούν αρμονία και αποθεώνουν το ελληνικό τοπίο.Είναι αυτό το τοπίο που έχει καθορίσει τη φυσιογνωμία και το μεγαλείο της φυλής μας.Και είναι αυτό που προοπτικά γίνεται φως των ανθρώπων».    

Διάρκεια έκθεσης:  έως 23 Φεβρουαρίου 2024.

Επιμέλεια: Δρ Θοδωρής Κουτσογιάννης, έφορος Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο 10:00 – 13:30 και 18:00 – 20:30,
Κυριακή: 10:30 – 13:30, Δευτέρα & αργίες κλειστά.

Είσοδος:  ΔΩΡΕΑΝ.

Για ομαδικές επισκέψεις κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη επικοινωνία.

Πληροφορίες: τηλ. 2641360419, email: pinakothiki@agrinio.grhttps://www.dipinag.gr

 

Comments are closed.

Close Search Window