ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ|

Δήλωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκου Καζαντζή σχετικά με την αποχώρηση της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς» από τη συνεδρίαση του ΔΣ.

«Σε σχέση με όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24-10-2022 θα ήθελα να επισημάνω ότι, ως Πρόεδρος, εγγυώμαι ότι το ήρεμο, σοβαρό και δημοκρατικό κλίμα θα συνεχίσει να επικρατεί στις συνεδριάσεις όσο και αν η κ. επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης προσπαθεί να το δυναμιτίσει.

Επειδή η κ. Σταρακά, κατά την προσφιλή τακτική της, απομονώνει στιγμές και γεγονότα για να παραπληροφορήσει και να αποπροσανατολίσει τους συνομιλητές της, τους ακροατές της και τους αναγνώστες της πρέπει να αναφερθώ στη σειρά των γεγονότων όπως εξελίχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24-10-2022 κατά την διάρκεια τριών (3) συνεχόμενων συνεδριάσεων και να τονίσω ότι ,κατά την συζήτηση του μόνου θέματος στην 4η ειδική συνεδρίαση για τον Ισολογισμό και ενώ είχα δώσει τον λόγο σε Αντιδήμαρχο, η κ. Σταρακά απαίτησε επιτακτικά, πριν εκείνος ξεκινήσει να μιλάει, να τον διακόψω και να δώσω τον λόγο σε εκείνη για να συμπληρώσει κάτι που είχε θυμηθεί ενώ είχε ήδη ολοκληρώσει την τοποθέτησή της πριν από αρκετή ώρα. Με την ανοχή του Αντιδημάρχου της έδωσα παράτυπα τον λόγο αλλά, αντί να συμπληρώσει αυτό που ήθελε, άρχισε να επανατοποθετείται με αποτέλεσμα να προκαλέσει την παρέμβαση του κ. Δημάρχου, ώστε να της απαντήσει σε αυτό που επανατοποθετούνταν παράτυπα και εν συνεχεία αφού δημιουργήθηκε μικρή ένταση η οποία και έληξε άμεσα, έλαβε τον λόγο ο Αντιδήμαρχος.

Στην επόμενη συνεδρίαση, την Τακτική, στο θέμα του Επιχειρησιακού Προγραμματισμού και ενώ είχαν απαντηθεί όλες οι ερωτήσεις οι οποίες έγιναν από τις παρατάξεις και ξεκαθαρίστηκε ότι διενεργήθηκε η προβλεπόμενη διαβούλευση, στην οποία όμως η παράταξη της κ. Σταρακά δεν συμμετείχε, είτε λόγω επιλογής είτε λόγω άγνοιας, όταν ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις, η κ. Σταρακά έλαβε τον λόγο όπως δικαιούνταν αλλά αναλώνονταν επί μακρόν να αναφέρεται και να αναρωτιέται για ποιον λόγο δεν έγινε η διαβούλευση ή εάν έγινε τι συμπεριέλαβε κ.λ.π.

Στην απλή παρατήρηση του Προέδρου να συντομεύει η συζήτηση δεδομένου ότι αυτά είχαν ήδη απαντηθεί, η κ. Σταρακά πυροδότησε το κλίμα προφανώς διότι δεν είχε τίποτε άλλο να πει για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Με τρόπο ανοίκειο και δηκτικό, εντελώς απαξιωτικό, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Προέδρου και ισχυρίστηκε ότι πρώτον δεν έχει δικαίωμα να την διακόπτει και δεύτερον ότι «δεν θα της πει ο Πρόεδρος πόσο θα μιλάει».

Όμως στον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπονται και τα δύο τ’ ανωτέρω.

Αυτό ακριβώς υπενθύμισα στην κ. Σταρακά αλλά εκείνη, έμπλεη θυμού, χάνοντας την ψυχραιμία της, απεχώρησε μέσα σε ένταση, παρασύροντας και την παράταξή της.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο είναι κορυφαίος Δημοκρατικός Θεσμός, η κ. Σταρακά επιφυλάσσει τελευταίως μία γενικότερη απαξιωτική συμπεριφορά αφού είναι η δεύτερη αποχώρησή της σε τρεις μήνες χωρίς μάλιστα να επιθυμεί να ακούσει και την αντίθετη άποψη, συμπεριφερόμενη με τρόπο αυταρχικό και αλαζονικό, παραβιάζοντας συνεχώς τον Κανονισμό, σε σημείο που να δυσανασχετούν πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει και η ανοχή τα όριά της.

Πολλές φορές έχω επιτρέψει να παραβιάζεται τόσο ο χρόνος (ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση δεν αποτελεί την ουσία της υπόθεσης, έστω και εάν το δικό μου χρονόμετρο έδειχνε 14 λεπτά) όσο και οι εκτός θέματος αναφορές, εάν αυτό προάγει την συζήτηση και έχει την ανοχή όλων των υπολοίπων.

Η κ. Σταρακά στην εν λόγω περίπτωση προφανώς λόγω ένδειας επιχειρημάτων έκανε ηρωική έξοδο. Δεν θα της υποδείξω εγώ ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά και η στάση ενός επικεφαλής παράταξης και μάλιστα της μείζονος αντιπολίτευσης, θέση την οποία έχω υπηρετήσει, διότι ο καθένας πορεύεται όπως έχει επιλέξει ο ίδιος.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου όμως, το οποίο έχω την τιμή να υπηρετώ ως Πρόεδρός του, δεν μπορώ να επιτρέψω παρεκκλίνουσες συμπεριφορές οπαδικού χαρακτήρα.

Ας κάνει τον κόπο η κ. Σταρακά και ας διαβάσει επιτέλους τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου και την επόμενη φορά που θα θελήσει να επιβάλλει μονόπλευρα την γνώμη της και την άποψή της περί δικαιωμάτων να είναι γνώστης αυτών που επικαλείται ώστε να μην συγχωρείται συνεχώς λόγω άγνοιας. Ας ξεχωρίσει και τις έννοιες της αφαίρεσης του λόγου, της διακοπής και της παρατήρησης.

Τέλος να υπενθυμίσω στην κ. Σταρακά αυτό που είναι γνωστό σε όλο το Αγρίνιο (αλλά και σε άλλα μήκη και πλάτη) ότι ούτε εκφοβίζομαι, ούτε χειραγωγούμαι.

Αντιθέτως το γραφείο μου στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ανοικτό για κάθε συζήτηση και συνεννόηση με κάθε επικεφαλής παράταξης και κάθε Δημοτικό Σύμβουλο για οποιοδήποτε θέμα ή ζήτημα του Δήμου.

Η Δημοκρατία ούτε φοβάται ούτε εκβιάζεται ούτε λειτουργεί στο παρασκήνιο».

Comments are closed.

Close Search Window