ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ|

Την ικανοποίηση του για τη θετική  έκβαση της αίτησης θεραπείας προς το Υπουργείο Πολιτισμού,  σχετικά με την κατεδάφιση των καπναποθηκών Ηλιού,  εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο Δήμαρχος  Αγρινίου με επιστολή προς την Γενική Διεύθυνση  Αναστήλωσης  Μουσείων και Τεχνικών Έργων άσκησε αίτηση θεραπείας «έτσι ώστε να επιτραπεί η πλήρης καθαίρεση του κτιρίου καπναποθηκών Ηλιού, επί της οδού Μεσολογγίου 17, με τη χρήση κάθε πρόσφορου μέσου».

Όπως έγινε σαφές στην αίτηση  θεραπείας «το συγκεκριμένο μνημείο – κτίριο – ερείπιο βρίσκεται σε κεντρικότατη οδική αρτηρία της πόλης ενώ ελλοχεύει διαρκώς κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε σχετικά :

 «Η απόφαση αποτελεί δικαίωση για τον Δήμο Αγρινίου.  Η βούληση του  Δημοτικού Συμβουλίου  είχε επανειλημμένα εκφραστεί δημόσια αλλά  και στους  αρμόδιους φορείς. Η κατάσταση του κτιρίου τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί επικίνδυνη και μη αναστρέψιμη. Προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της επικινδυνότητας του. Ενημερωθήκαμε  ότι έγινε δεκτό το αίτημα και αναμένουμε εγγράφως την απόφαση του ΚΑΣ  για την καθαίρεση του κτιρίου».

Comments are closed.

Close Search Window