ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ|

Στην υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου προχωρά ο Δήμος Αγρινίου με την υπογραφή για την «Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού υδροδότησης Αγρινίου – αναβάθμιση συστήματος διύλισης διυλιστηρίου Σπολάιτας – προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων».

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 20.400.000,00€ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αντώνη Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Eπανασχεδιάζουμε τον χάρτη της υδροδότησης και δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης του Αγρινίου για τις επόμενες γενιές. Πρόκειται για μια από τις πλέον σημαντικές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής και ένα από τα πιο ουσιαστικά έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Αγρινίου. Ο νέος αγωγός είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγωγούς υδροδότησης που έχουν κατασκευαστεί στην χώρα μας ενώ η νέα μονάδα διύλισης είναι μία από τις πλέον σύγχρονες παγκοσμίως. Θα πρέπει ακόμη να τονιστεί ότι το φωτοβολταϊκό πάρκο που προβλέπεται είναι το μεγαλύτερο έως σήμερα πάρκο που λειτουργεί από δημοτική επιχείρηση ύδρευσης. Με υπερηφάνεια υπογράφουμε για την υλοποίηση ενός έργου για το οποίο εργαστήκαμε μεθοδικά και συντονισμένα με τα στελέχη της ΔΕΥΑΑ. Παλέψαμε πολύ, είδαμε την αναγκαιότητα πραγμάτωσης του έργου και το υλοποιούμε», ανέφερε κατά την υπογραφή ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Το έργο αποτελείται από τρία διαφορετικά υποέργα.

Το πρώτο υποέργο αφορά την αντικατάσταση του υφιστάμενου κεντρικού αγωγού υδροδότησης του Αγρινίου. Το συνολικό μήκος του νέου αγωγού θα ανέλθει σε 15.650 μέτρα και ο προϋπολογισμός του υποέργου είναι 16.540.000,00€

Το δεύτερο υποέργο αφορά την αναβάθμιση των υφιστάμενων Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Πόσιμου νερού που βρίσκονται στην θέση Σπολάιτα του Δήμου Αγρινίου με προϋπολογισμό του υποέργου 2.880.000,00€

Το τρίτο υποέργο αφορά την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού συνολικής ονομαστικής ισχύος 950kw σε ιδιόκτητο χώρο της ΔΕΥΑΑ. Με αυτή την μονάδα πρόκειται αφενός θα καλυφθεί μέρος των ίδιων ενεργειακών αναγκών της επιχείρησης και αφετέρου θα επιτευχθεί εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός (virtual netmetering) των ίδιων καταναλώσεων ρεύματος, με τον οποίο θα επέλθει σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών της επιχείρησης. Ο προϋπολογισμός του υποέργου είναι 980.000,00€

Τη σύμβαση υπέγραψε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Ιωάννης Φαρμάκης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων : «Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονων προδιαγραφών με υψηλή ταχύτητα διύλισης που ήταν απολύτως αναγκαίο για τον τόπο μας. Σχεδιάσαμε για τις επόμενες γενιές».

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος ευχαρίστησε τα στελέχη της Επιχείρησης για την προσήλωση στο στόχο και αναφέρθηκε στην αξία και την μεγάλη σημασία του έργου για το Αγρίνιο.

Παρόντες ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Μίμης Σκορδόπουλος, το μέλος του ΔΣ Κ.Ναστούλης και ο Διευθυντής Χριστόφορος Κωστάκης.

Δείτε την παρουσίαση του έργου από ΕΔΩ

Δείτε την διαδρομή του νέου αγωγού υδροδότησης από ΕΔΩ

Comments are closed.

Close Search Window