ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Μια σημαντική πρωτοβουλία για τη διαχείριση επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων αναλαμβάνει ο Δήμος Αγρινίου.

Ειδικοί κάδοι συγκέντρωσης μολυσματικού ιατρικού υλικού (hospitalbox) σχετιζόμενου με τον COVID-19 θα τοποθετηθούν άμεσα σε σημεία του Δήμου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 30 σταντ σε εσωτερικούς και 4 σε εξωτερικούς χώρους στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν χρησιμοποιημένες μάσκες μιας χρήσης, γάντια μιας χρήσης, χαρτομάντιλα, rapid ή self test όπως και κάθε είδους υγειονομικού υλικού προς απόρριψη.

Τα σημεία που προβλέπεται να τοποθετηθούν τα κιόσκια είναι:

  1. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
  2. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
  3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
  4. ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΝΕΑΠΟΛΗ)
  5. Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
  6. Δ/ΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 7 Δ/ΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
  7. ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
  8. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βασίλειος Φωτάκης «αποτελεί μια πρωτοποριακή δράση για την αποκομιδή μολυσματικών αποβλήτων covid 19 με ειδικά κουτιά. Στόχος μας είναι  να τηρήσουμε όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα της διαδικασίας αποκομιδής και καταστροφής των αιχμηρών και μολυσματικών αποβλήτων. Καλούμε τους συμπολίτες μας, ως δυνητικούς παραγωγούς τέτοιων αποβλήτων, να χρησιμοποιήσουν τα ειδικά κουτιά απορρίπτοντας όλα τα μολυσμένα και μη υγειονομικά απόβλητα των υπηρεσιών και γραφείων του δήμου, τόσο των εργαζομένων όσο και επισκεπτών σε ΚΕΠ, σχολεία, ταμεία και λοιπές δημοτικές επιχειρήσεις» .

Comments are closed.

Close Search Window