ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Με τέλεση της  επίσημης Δοξολογίας στη Μητρόπολη χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά ξεκίνησαν οι επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821  και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.  

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο   εκπαιδευτικός  Σπύρος Αδάμης ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό χρέος των νεότερων ελλήνων να τιμήσουν τη μνήμη των ηρώων πατριωτών : “Αυτή την πατρίδα την έχουμε όλοι μαζί όπως έγραψε ο Μακρυγιάννης. Έχουμε ευθύνες απέναντι στις νέες γενιές να γνωρίσουν την πραγματική ιστορία των προγόνων μας που ορκίστηκαν στην πίστη τους να σώσουν το Έθνος».

 Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου,  τους Βουλευτές Κ. Καραγκούνη, Θ.Μωραιτη, Γ. Βαρεμένο και Δ. Κωνσταντόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος Λ.Δημητρογιάννη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Γ. Φαρμάκη,  εκπρόσωπους   των δημοτικών παρατάξεων Π. Καψάλη, Σπ.Μολώνη και Γ. Καραμητσόπουλο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας Δημήτρη Γαλαζούλα, τον  Υποδ. .Π.Υ Αγρινίου Θ.Αποστόλου, εκπρόσωπο των προσκόπων, τον πρόεδρο της Ενωσης Αποστρατων Π.Τσαντζαλο,  εκπρ. Συνδέσμου ΑΠΟΣΤΡΆΤΩΝ Σωμάτων Ασφαλείας,  διευθυντή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου Βασίλης Κονήδας.

 Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 ανέφερε :

«Φέτος τιμούμε τα 200 χρόνια από την  Επανάσταση. Η Ελληνική εξέγερση δεν σφυρηλάτησε  μόνο την Εθνική ταυτότητα αλλά  διατράνωσε  την οικουμενική σημασία της Ελληνικής  Επανάστασης.  Από την Αγία Λαύρα,  την απελευθέρωση του Αγρινίου, την έξοδο του Μεσολογγίου και τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου,  το Ελληνικό Έθνος  ξαναγεννιέται και γίνεται  ψηφίδα  της παγκόσμιας  ιστορίας  σε μια ηρωική  διαδρομή.   Η επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί εμβληματικό ορόσημο στην αναγέννηση του Έθνους και ενσάρκωση της ανύψωσης ενός λαού από το σκοτάδι στο φως. Η αφύπνιση της εθνικής συνείδησης  είναι χρέος αλλά και υπόσχεση με τη συνειδητοποίηση της ιστορικής συνέχειας.  Οφείλουμε να  είμαστε  άξιοι συνεχιστές του ιστορικού μας πεπρωμένου  με μικρές και μεγάλες  επαναστάσεις, για την Ελλάδα του μέλλοντος.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους  τους Έλληνες».

 

Comments are closed.

Close Search Window