ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Στην ηλεκτρονική αναβάθμιση 7 δημοτικών αιθουσών και την  τοποθέτηση 6 έξυπνων ηλιακών καθισμάτων (παγκάκια) σε κεντρικά σημεία της πόλης  προχωρά  ο Δήμος Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  υπέγραψε τη σύμβαση :  «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» που εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων» προϋπολογισμού 420.186,40 ευρώ.

 Με το συγκεκριμένο σύστημα προβλέπεται:

Eγκατάσταση  ενημερωτικών οθονών στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων.

Στα δημαρχιακά κτίρια των δημοτικών ενοτήτων θα τοποθετηθούν οθόνες πληροφόρησης του κοινού. Οι οθόνες θα είναι πλήρη υπολογιστικά συστήματα, στα οποία θα εκτελείται διαδικτυακή εφαρμογή που θα ενημερώνει διαδραστικά τους δημότες  για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Οι οθόνες θα βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο των κτιρίων, σύγχρονων προδιαγραφών  και ικανές να αντέχουν δύσκολες καιρικές συνθήκες.  Θα συνοδεύονται από κατάλληλο λογισμικό διαχείρισης. Θα χρησιμοποιούνται για την ενημέρωση των πολιτών, όσον αφορά το σύνολο των δραστηριοτήτων των δημοτικών υπηρεσιών, εκδηλώσεις στην πόλη και γενικότερα στην περιοχή, για την πολιτική προστασία, για επαγγελματικούς σκοπούς κ.ά. Σκοπός είναι να αντικαταστήσουν τους παλαιούς πίνακες ανακοινώσεων και να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογίες για τον εμπλουτισμό των πληροφοριών.

Εγκατάσταση «έξυπνων» σημείων ξεκούρασης πεζών (ηλιακά παγκάκια).

Τα παγκάκια θα είναι υπαίθρια, με ηλιακούς συλλέκτες για να έχουν ενεργειακή αυτονομία. Επίσης θα έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, η οποία θα παρέχεται δωρεάν στους πολίτες. Πέραν των χώρων ξεκούρασης, θα δίνουν την δυνατότητα φόρτισης φορητών συσκευών και δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα τα παγκάκια θα διαθέτουν τουλάχιστον δύο θύρες USB, όπου ο πολίτης θα  μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και 1 θύρα επαγωγικής φόρτισης όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης. Επιπλέον, θα φωτίζονται με χρώμα LED, όταν πέφτει το φως του ήλιου και θα αλλάζουν το χρώμα τους, όταν πραγματοποιείται επαγωγική φόρτιση. Επιπροσθέτως, θα υπάρχει ένας αισθητήρας, ώστε σε περίπτωση βροχής τα παγκάκια να απενεργοποιούνται, αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας. Θα υπάρχει ενσωματωμένη η δυνατότητα παροχής δικτύου δωρεάν Internet Wi-Fi.

Tα παγκάκια θα τοποθετηθούν   στην Πλατεία Δημάδη, στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου,  στην πλατεία Παναγοπούλου, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου (σταθμός ταξί πάρκο) και δύο στο πάρκο skate board έμπροσθεν γηπέδου Παναιτωλικού.

  Εγκατάσταση εξοπλισμού σε αίθουσες εκδηλώσεων.

 Σε κάθε αίθουσα ο εξοπλισμός και το λογισμικό θα πρέπει να παρέχει τις παρακάτω λειτουργίες: Πρόσβαση στο Internet μέσω τοπικού δικτύου σε κάθε εγκατεστημένο Η/Υ και Wi-Fi. Εμφάνιση των παρουσιάσεων σε οθόνη. Καταγραφή και ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης. Ηχητική κάλυψη. Ηλεκτρονικούς υπολογιστές για εκπαίδευση, παρουσιάσεις, αναμετάδοση και καταγραφή. Τηλεδιάσκεψη και τηλεεκπαίδευση. Επιπλέον στην αίθουσα εκπαίδευσης (Δαγκλή 27) εξοπλισμό για εκπαίδευση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη ηλεκτρονικούς υπολογιστές για πρόσβαση των επισκεπτών στο διαδίκτυο καθώς και εκπαιδεύσεις.

  Πρόκειται για την αίθουσα Συνεδριάσεων του  Δημοτικού Συμβουλίου  στην οδό Αναστασιάδη,  την Αίθουσα εκπαίδευσης και τεχνικών συναντήσεων στην  οδό Δαγκλή 27, Αίθουσα εκδηλώσεων στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου πλ. Δημάδη, δύο  αίθουσες εκθέσεων – εκδηλώσεων στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, την Αίθουσα Δημοτικής Βιβλιοθήκης  τέρμα Παπαστράτου  και την αίθουσα πρώην συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  στο Δημαρχείο Αγρινίου

Πρόκειται για  φιλικές  προς το περιβάλλον δράσεις που ενισχύουν και αναδεικνύουν το Αγρίνιο ανέφερε  ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: «Κάνουμε βήματα προς το  «έξυπνο» Αγρίνιο  με   εξυπνότερη διαχείριση πόρων και περιβάλλοντος. Είναι ανάγκη πλέον το αστικό περιβάλλον να υπηρετείται από τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών. Εργαζόμαστε μεθοδικά για μια πόλη που ονειρευόμαστε, οραματιζόμαστε και θέλουμε να ζήσουμε».

Comments are closed.

Close Search Window