ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου  ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βία κατά των γυναικών,  καλεί όλες τις χώρες μέλη να υιοθετήσουν πολιτικές  για την πρόληψη και την καταπολέμηση κάθε μορφής έμφυλης βίας. Η αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 πρέπει να αντιμετωπιστεί  με την αύξηση της παροχής υπηρεσιών  προστασίας για τα θύματα, όπως γραμμές στήριξης, ασφαλή στέγαση και υπηρεσίες υγείας.

Στην Δήμο Αγρινίου λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2014 Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών και Παιδιών, ο οποίος συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας. Αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου δικτύου δομών-υπηρεσιών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας σε περιφερειακό επίπεδο, όπου φιλοξενούνται γυναίκες θύματα έμφυλης βίας μαζί με τα παιδιά τους, μέχρι την ηλικία των δεκαοκτώ ετών, εφόσον πρόκειται για κορίτσια και των δώδεκα, εφόσον πρόκειται για αγόρια. Καθώς επίσης και γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική, κοινωνική, θύματα εμπορίας ανθρώπων (trafficking) ανεξαρτήτως θρησκείας, ηλικίας, εθνικότητας, καθώς και γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (μετανάστριες, πρόσφυγες, άνεργες, ΑμεΑ).

Mπορείτε να παρακολουθήσετε το  video της Περιφέρειας ΔΥΤ. Ελλάδας και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

 

Comments are closed.

Close Search Window