ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

«Σύγχρονη πόλη, με έξυπνες εφαρμογές»

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του Συστήματος Διαχείρισης Ελεγχόμενης Στάθμευσης και Πληροφόρησης- ΒΑΑ Αγρινίου συνολικού προϋπολογισμού 169.503 €.

«Χτίζουμε μια σύγχρονη πόλη με έξυπνες εφαρμογές. Με το νέο σύστημα οι οδηγοί θα ενημερώνονται για τις διαθέσιμες θέσεις μέσω ενός λογισμικού που θα υπάρχει σε ηλεκτρονικές πινακίδες αλλά και από μία διαδικτυακή εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα, tablets, φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές», όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Η έξυπνη εφαρμογή θα πληροφορεί τους οδηγούς για το φόρτο κίνησης των οχημάτων στους δρόμους και τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης. Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα υλοποιηθεί με αισθητήρες που θα πληροφορούν αν οι θέσεις είναι κατειλημμένες ή όχι.

Με την εφαρμογή του νέου συστήματος, επιτυγχάνεται μείωση κατανάλωσης καυσίμων, μείωση των διανυόμενων χιλιομέτρων ανά όχημα αλλά και διευκόλυνση των επισκεπτών ως προς την εξεύρεση θέσης στάθμευσης.

Comments are closed.

Close Search Window