ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Δυνατό μήνυμα για συμμετοχή στον αθλητισμό στέλνει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Αγρινιώτης Πρωταθλητής στο αγώνισμα ΤΤ4 Ανδρών Παναγιώτης Αγγελούδης

Ο κ. Αγγελούδης αναφέρεται στα οφέλη του αθλητισμού και προτρέπει τα άτομα με αναπηρία να ασχοληθούν ενεργά με κάποιο άθλημα : “Φέτος, όπως κάθε χρόνο, υπάρχει η ημέρα που φέρνει στο φως τους ανθρώπους με αναπηρία αν και είναι καθημερινά ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. Εγώ, ως άνθρωπος του αθλητισμού, θα ήθελα να πω ότι ο αθλητισμός είναι μια ανάταση ψυχική και σωματική, μια διέξοδος να βγούμε από το σπίτι, να δημιουργήσουμε και να ανταγωνιστούμε’.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην υποστήριξη της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Το κέρδος από την ένταξη τους σε κάθε πτυχή της ζωής είναι συνολικό και αφορά όλη την κοινωνία.

O αθλητισμός αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης : “ Στεκόμαστε στο πλευρό των αθλητών με αναπηρία. Για να βγουν από το σπίτι, να αθληθούν και να χαρούν. Το δικαίωμα συμμετοχής στον αθλητισμό είναι απαραίτητο για τη μείωση των ανισοτήτων και τη δημιουργία ενεργών πολιτών. Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε επαρκείς μηχανισμούς και να ανταποκριθούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία».

Comments are closed.

Close Search Window