ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΝΩΛΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

Σύσκεψη υπηρεσιακών στελεχών με θέμα την αντιμετώπιση  της αφρικανικής πανώλης των χοίρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων εντός του Δήμου Αγρινίου.

Η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων αποτελεί ιογενές, υψηλής μεταδοτικότητας, αιμορραγικό, εμπύρετο σύνδρομο των εκτρεφόμενων και άγριων χοίρων όλων των ηλικιών. Έχει την τάση να μεταδίδεται ταχύτατα ανεξάρτητα από Εθνικά σύνορα αφού μεταξύ άλλων μεγάλο ρόλο στη διασπορά της νόσου έχουν και οι αγριόχοιροι.

Δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο αλλά μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις με μεγάλες οικονομικές συνέπειες τόσο σε τοπικό όσο και  εθνικό επίπεδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου κ. Δ. Τζιώλης,  ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπυρίδων Φλώρος, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου και  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν  στην εύρεση οικονομικών πόρων για την εκτέλεση των αναγκαίων ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν ώστε να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία, το περιβάλλον και η χοιροτροφία.

Υπογραμμίζεται ότι,  μέχρι σήμερα στην Ελλάδα,  έχει εμφανισθεί μόνο ένα μεμονωμένο κρούσμα στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, το οποίο αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου προκειμένου να είναι προετοιμασμένεςσυμμετείχαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Comments are closed.

Close Search Window