ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών  και Μεταφορών  Κώστα Καραμανλή είχε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα και μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα της κάθετης σύνδεσης  του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, η ε.ο Αγρινίου – Καρπενησίου, η  συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών του Δήμου και οι εξελίξεις στο ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου.

 «Ενημέρωσα τον Υπουργό για την πορεία των μεγάλων έργων που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Αγρινίου. Τόσο των έργων  που έχουν ήδη υλοποιηθεί, όσο και αυτών που  βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού. Είμαστε τυχεροί γιατί ο κ. Καραμανλής, ως βουλευτής, είχε επισκεφθεί το Αγρίνιο πολλές φορές  και γνωρίζει όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας. Έχει  ήδη κατανοήσει το δίκαιο αίτημα για την  κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, η οποία άλλωστε έχει ανακοινωθεί ως κυβερνητικό έργο.  Είναι ένα έργο που η Πολιτεία οφείλει να προχωρήσει αφήνοντας στο παρελθόν έναν παράλογο σχεδιασμό.

 Έθεσα ακόμη στον Υπουργό και τον Γεν. Γραμματέα Γ.Καραγιάννη, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση, ένα κορυφαίο ζήτημα για όλους εμάς που υπηρετούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν είναι άλλο από την συντήρηση των υποδομών.  Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εξέφρασε απόλυτη κατανόηση και δέχθηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες για όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για τέτοια έργα. Τόνισα επίσης  την ανάγκη επίσπευσης  και ολοκλήρωσης των έργων στην ε.ο. Αγρινίου – Καρπενησίου  τα οποία  αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά τον χρόνο και την οδική ασφάλεια από το Αγρίνιο προς Καρπενήσι.

Τέλος, ως πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Φορέων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου ενημέρωσα για την σύσκεψη στην οποία ομόφωνα αποφασίσαμε  την οριστική και αμετάκλητη ματαίωση της εκτροπής του Αχελώου. Ένα ζήτημα για το οποίο η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και διαρκής ενάντια στην εκτροπή κάθε λογικής αλλά και την καταστρατήγηση των νόμων της Χώρας », ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Comments are closed.

Close Search Window