ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Εγκαινιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου η έκθεση του αγιογράφου Γιώργου Κόρδη με τίτλο: «Φως εκ Φωτός» η οποία θα διαρκέσει έως 31 Ιανουαρίου 2020.
Την έκθεση εγκαινίασε η Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού Μαρία  Παπαγεωργίου: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην ΔΠΑ έναν από τους πλέον διαπρεπείς σύγχρονους αγιογράφους.Ο Γιώργος Κόρδης,έρχεται στο Αγρίνιο και συστήνεται στο κοινό της πόλης με 48 έργα της έκθεσης «Φως εκ Φωτός».Μια σειρά από εμβληματικές δημιουργίες που μας μυούν στην πρωτοποριακή και σύγχρονη οπτική της αγιογραφίας.
Ο καλλιτέχνης καταφέρνει να συνδυάσει τη μοντέρνα με την παραδοσιακή δημιουργία,
έχοντας εντρυφήσει στην βυζαντινή ζωγραφική.Το αποτέλεσμα δημιουργεί μια εντελώς ξεχωριστή εικαστική ταυτότητα με τολμηρή και διεισδυτική προσέγγιση».

Στον χαιρετισμό του ο καλλιτεχνικός δ/ντης της ΔΠΑ Χρήστος Γαρουφαλής μεταξύ άλλων τόνισε: «…Ο Γ. Κόρδης δημιουργεί χωρίς να αρνείται τη θεολογική σημαντική των εικόνων. Οι εικόνες του είναι ποτισμένες μέσα στη βυζαντινή παράδοση αλλά ταυτόχρονα είναι και αναγνωρίσιμες, διατηρούν τη δική τους ταυτότητα. Φέρει στοιχεία από την σύγχρονη τέχνη στην εκκλησιαστική εικονογραφική παράδοση, τα οποία όμως είναι συμβατά με αυτήν, μπορούν να αφομοιωθούν σε αυτήν, να την εμπλουτίσουν και να την ανανεώσουν. Εγχείρημα δύσκολο, γιατί προϋποθέτει βαθιά γνώση του χαρακτήρα και της λειτουργίας της εκκλησιαστικής ζωγραφικής, γνώση του πλούτου της σύγχρονης τέχνης και σωστές επιλογές στοιχείων που μπορούν να λειτουργήσουν στην εικόνα..».

Ο Γιώργος  Κόρδης αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στη σημαντική διαδρομή της ΔΠΑ εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την παρουσίαση των έργων του στους χώρους της. Τόνισε την προσπάθειά του να μην μείνει στην αντιγραφή των αριστουργημάτων του παρελθόντος αλλά να προοδεύσει μέσα στη παράδοση παρουσιάζοντας έργα με δική τους ταυτότητα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα έργα του που φιλοτέχνησε με υπολογιστή-ταμπλέτα (tablet), μερικά από τα οποία παρουσιάζονται στην έκθεση.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 31 Ιανουαρίου 2020.
Ώρες επισκέψεων: Τρίτη – Σάββατο 10.00 – 13.30 & 18.00 – 20.30

Κυριακή 10.30 – 13.30,  Δευτέρα & αργίες κλειστά

Για ομαδικές επισκέψεις κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη επικοινωνία.Πληροφορίες:ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Δημ. Βότση 2, Αγρίνιο,τηλ. 26413 060419,  e-mail: pinakothiki@agrinio.gr,   www.dipinag.gr

 

Comments are closed.

Close Search Window