ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Έναρξη Προγράμματος «Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών» στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Αγρινίου

Στο πλαίσιο των δράσεων προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της υγείας που υλοποιεί ο Δήμος Αγρινίου διενεργείται δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών για πέμπτη συνεχή χρονιά στο  Κοινωνικό Οδοντιατρείο σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου.

Οι εθελοντές οδοντίατροι θα εξετάζουν παιδιά- μαθητές Δημοτικών Σχολείων και θα δίνουν ατομικά δελτία προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς τους να ενημερωθούν για τυχόν προβλήματα και για τη σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση τους.

Στόχος του προληπτικού προγράμματος, είναι η διατήρηση της στοματικής υγείας των παιδιών. Μετά το πέρας της εξέτασης, δίνονται οδηγίες στοματικής υγιεινής από τον εθελοντή οδοντίατρο προς τους μαθητές με βιωματικό παράδειγμα.

Για την υλοποίηση του Προγράμματος έχουν ήδη ενημερωθεί τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους. Η υλοποίηση του προγράμματος, ξεκίνησε την Τρίτη  22-10-2019, μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί μαθητές τριών Δημοτικών Σχολείων και συνεχίζεται την εξέταση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, Κωνσταντίνος Καλαντζής  ευχαριστεί τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και επισημαίνει τη σημασία της πρόληψης για την διατήρηση της στοματικής υγιεινής των παιδιών, η οποία σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα ωραίο χαμόγελο. Είναι θεμελιώδης για τη υγεία και την ευεξία μας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Comments are closed.

Close Search Window