ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου  Γ. Παπαναστασίου σχετικά με ανακοίνωση του  κ. Ν. Καζαντζή που αφορά στη μελέτη για τις αποθήκες Παπαπέτρου:

«Το 2013 σε συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Αγρινίου αποφασίστηκε  η σύναψη προγραμματικής σύμβασης για τη σύνταξη μελέτης για τις Αποθήκες Παπαπέτρου. Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε υπογράφηκε η σύμβαση και ουδέποτε συντάχθηκε μελέτη.

Συνεπώς δεν ευσταθούν  όσα,  είτε από εμπάθεια είτε από πολιτική ελαφρότητα,  ισχυρίζεται ο κ. Καζαντζής ο οποίος παρεμπιπτόντως τότε είχε αποχωρήσει από την ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος.

Η διαδικασία στην οποία αναφέρεται είναι μια πάγια διαδικασία όπου γίνεται δέσμευση χρημάτων στον προϋπολογισμό προκειμένου όταν προκύψει η δαπάνη, στη συγκεκριμένη περίπτωση η μελέτη,  να υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της διαδικασίας και με πρόδηλο το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής, απευθυνθήκαμε  στην αρμόδια υπηρεσία  την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Με την προϊσταμένη κ. Ολ. Βικάτου επισκεφθήκαμε το Μετσόβειο Πολυτεχνείο  για να διερευνήσουμε εάν μπορούμε να προχωρήσουμε στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για τη σύνταξη μελέτης  και  να υλοποιήσουμε έτσι  την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Όλα αυτά τα εξήγησα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Καζαντζής αντί ν’ απολογείται για το γεγονός ότι δεν γνώριζε ότι δεν υπάρχει μελέτη  προτίμησε να επιδοθεί σε ανέξοδη κριτική, και μάλιστα για θέματα που δεν γνωρίζει. Δυστυχώς  οι παλιές συνήθειες δύσκολα κόβονται.  Για μια ακόμη φορά απέδειξε την αδυναμία του να στηρίξει οποιοδήποτε αντιπολιτευτικό λόγο. Αυτά συμβαίνουν όμως όταν κάποιοι ακρωτηριάζουν την αλήθεια πάνω στην  προκρούστεια κλίνη μιας  αντιπολίτευσης που δεν γνωρίζει λογική».

Comments are closed.

Close Search Window