ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Με την παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ακολούθησε δεξίωση στο Δημαρχείο Αγρινίου όπου ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της ημέρας: «Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας. Η Επέτειος του «Όχι» θυμίζει την άρνηση των Ελλήνων στις αξιώσεις των κατακτητών. Ήταν η αρχή του  Έπους. Ενωμένος ο  ελληνικός λαός  εντυπωσίασε  την παγκόσμια κοινότητα και  την  υποχρέωσε  να υποκλιθεί  στο μεγαλείο της ψυχής του.

“Από τώρα και στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν  σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”… ήταν οι εγκωμιαστικές αναφορές.

Αυτό παραμένει το διαχρονικό χρέος μας. Να θυμόμαστε πάντοτε ότι οι Έλληνες είμαστε πλασμένοι για να πετυχαίνουμε μεγάλους στόχους.

Να μη λησμονούμε τα ιδανικά που σφυρηλάτησαν το Έθνος μας. Την Ελευθερία, την Εθνική Υπερηφάνεια και τη  Φιλοπατρία  για τα οποία πολέμησαν μέχρις εσχάτων οι πρόγονοι μας. Αλλά κυρίως να μην απεμπολούμε την πάλη για τα εθνικά μας συμφέροντα. Στις μέρες μας,  ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Η Ελλάδα ξέρει να πολεμά και να νικά».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να βρίσκομαι σήμερα στην πόλη της καρδιάς μου. Οι γονείς μου  κατάγονται από  το Αγρίνιο και εγώ έζησα ένα μέρος της ζωής μου εδώ. Σήμερα,  όλοι μαζί,  γιορτάζουμε ένα  ιστορικό ΌΧΙ. Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας και στην κοινωνία να  μην επιτρέψουμε στο ναζισμό να επιστρέψει . Το οφείλουμε σε όλους και στην ιστορία μας. Εύχομαι Χρόνια Πολλά».

Παρόντες στην εκδήλωση  οι βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος, Θάνος Μωραΐτης, Δ. Κωνσταντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων  και πολίτες.

Comments are closed.

Close Search Window