ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

25 Οκτώβρη,  Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, συνεχίζοντας            τις δράσεις για τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού στις 25 Οκτωβρίου, :

  • Αύριο, Παρασκευή, σε ειδικό περίπτερο στην Πλατεία Δημοκρατίας από 10:00π.μ. – 13:00μ.μ., σε συνεργασία με το  Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Του Μαστού «Άλμα Ζωής»  Νομού Αχαΐας,  θα γίνει διανομή έντυπου υλικού  και ενημέρωση  των γυναικών από εθελόντριες  και συλλόγους γυναικών τις πόλης μας, για να  δώσουμε το  ισχυρό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες :

  ΜΑΘΕ               ΠΡΟΛΑΒΕ             ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ.

  • Δωρεάν μαστογραφίες από διαγνωστικά εργαστήρια της πόλης μας κατόπιν τηλεφωνική συνεννόησης.

Tην Τετάρτη  23/10/2019  σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας  (Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου), πραγματοποιήθηκε εξέταση Τεστ Παπανικολάου, για την πρόληψη κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η εξέταση έγινε από επιστημονικό προσωπικό των Τμημάτων Μαιευτικής των Μονάδων Υγείας, σε ωφελούμενες ανασφάλιστες γυναίκες του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου.

Σκοπός των δράσεων  είναι η ευαισθητοποίηση  συλλόγων,  φορέων και  των γυναικών  έτσι ώστε συντονισμένα να πληροφορηθεί κάθε γυναίκα  για  τη σημασία της  έγκαιρης διάγνωσης  του καρκίνου  και να ενθαρρυνθεί σε τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Η παρότρυνση των γυναικών για  τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο και η σύνδεση τους με τις δομές υγείας, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη νίκη κατά του καρκίνου των γυναικών.

 

        Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

            ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Comments are closed.

Close Search Window