ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Την «υιοθεσία» της πλατείας Παναγοπούλου και του πεζόδρομου Μανδηλαρά ανέλαβαν οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου – Λυκείου Αγρινίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου.

Πρόκειται για μια  πρωτοβουλία του Δήμου Αγρινίου  η οποία στοχεύει στην ενεργοποίηση, μέσω της δημιουργίας ενός δικτύου πράσινων  σημείων  εθελοντικής υιοθεσίας,  όχι μόνο από πολίτες αλλά και από επαγγελματίες της πόλης.

Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Χρήστος Γκούντας στόχος είναι οι πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι στην αλλαγή που όλοι οραματιζόμαστε για την πόλη μας : «Ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια για να ομορφύνουμε το Αγρίνιο. Δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να υιοθετήσουν χώρους πρασίνου σε κεντρικά σημεία της πόλης. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η  αρχή έγινε με  το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο.   Οι μαθητές αναλαμβάνουν την ευθύνη για την φροντίδα και την συντήρηση των χώρων με τη συνεργασία του Δήμου Αγρινίου καθώς θα τους παρέχουμε όλες τις διευκολύνσεις και τα υλικά. Δε σας κρύβω ότι, επιθυμία  μας είναι το παράδειγμα των παιδιών ν΄ ακολουθήσουν και άλλοι πολίτες. Έχουμε ανάγκη τη συμμετοχή, χρειαζόμαστε τη συνεργασία, δημιουργούμε πυρήνες εθελοντισμού και προσφοράς».

Δεκαεπτά μαθητές του Τομέα Γεωπονικής με ειδικότητα την Τεχνική Ανθοκομίας και την Αρχιτεκτονική Τοπίου ανέλαβαν τη φροντίδα των δύο σημείων  υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους. Όπως τόνισε ο Δ/ντης Ανδρέας Φαναριώτης η ανταπόκριση των παιδιών ήταν συγκινητική: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους μαθητές μας να συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια που αφήνει αποτύπωμα  όχι μόνο αισθητικό αλλά και περιβαλλοντικό. Είναι σημαντικό για τα παιδιά ν’ αποτελούν κομμάτι του συνόλου και να αποδεικνύουν τη διάθεση για κοινωνικοποίηση και προσφορά».

 

Comments are closed.

Close Search Window