ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Ολοκλήρωση Προγράμματος Δωρεάν Εξέτασης – Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας από το Δήμο Αγρινίου

       Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα της δωρεάν εξέτασης – Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας  στο Δήμο Αγρινίου. Σκοπός του Προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των γυναικών  αναφορικά με τη νόσο της Οστεοπόρωσης,  καθώς η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι καθοριστικοί παράγοντες  για την πρόγνωση της .

      H Οστεοπόρωση είναι μία ασυμπτωματική χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών, κατά την οποία παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και ποιότητάς τους, με αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου να γίνονται πιο εύθραυστα και λεπτά. Έτσι προκαλείται αυξανόμενος κίνδυνος κατάγματος των οστών, καθώς μειώνεται η ανθεκτικότητα και η ελαστικότητά τους.

        Η δράση πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων. Η μέτρηση γίνεται στο οστό της πτέρνας εξωτερικά, με μηχάνημα υπερήχων  SAHARA. Κάθε εξυπηρετούμενη ενημερωνόταν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα,  για πιθανή νοσηρότητα παρέχοντας ενδεικτικό ποσοτικό προσδιορισμό της κατάστασης του οστού και παραπέμπονταν για περαιτέρω εκτίμηση και οδηγίες στον θεράποντα ιατρό της.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν από 17 έως 24 Σεπτεμβρίου  στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου, στο ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου, στις Δημοτικές Ενότητες  Αγγελοκάστρου,  Στράτου, Καινουργίου, Παραβόλας, Παπαδάτες και Ρουσέiκα.  Συνολικά εξετάστηκαν 500 γυναίκες.

Comments are closed.

Close Search Window