ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Στην αποδοχή χρηματοδότησης για το «Ανοικτό κέντρο Εμπορίου  του Δήμου Αγρινίου» συνολικού προϋπολογισμού 1.877.632,03 € προχώρησε κατά την συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου.

Το έργο, με  συνδικαιούχο τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου «Ο Ερμής»,  περιλαμβάνει μια σειρά παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στις οδούς  Σπύρου & Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη), Ζωοδόχου Πηγής,  Καζαντζή,  Ηλία Ηλιού, Διαλέτη, Στοά Παπαγιάννη, Δημητρακάκη, Παπαστράτου, 39ου Συντάγματος και Καραϊσκάκη.

Με τις παρεμβάσεις που προωθούνται αναδεικνύεται η ταυτότητα της περιοχής και αναβαθμίζεται η εμπορική  δραστηριότητα καθώς τα  καταστήματα θα αποκτήσουν ομοιομορφία ως προς τις όψεις τους με ίδιου τύπου επιγραφές,  συστήματα σκίασης και φωτισμό.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα: «Εργαστήκαμε μεθοδικά και στοχευμένα  με τους εμπόρους της πόλης προκειμένου να δημιουργήσουμε  ένα ελκυστικό περιβάλλον ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας.  Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού, θα  επαναπροσδιορίσει την εμπορική ταυτότητα της πόλης και θα δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον για τους επαγγελματίες. Στόχος μας να ομορφύνουμε το κέντρο του Αγρινίου και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανάκαμψη της αγοράς».

Το έργο περιλαμβάνει την υλοποίηση τριών υποέργων:

 

Υποέργο 1 «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»

 

Το υποέργο περιλαμβάνει:

 • Ανακατασκευή πεζοδρομίων των οδών Σπύρου & Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη) και Καζαντζή
 • Εφαρμογή συστημάτων σκίασης στους πεζοδρόμους Παπαγιάννη και Διαλέτη
 • Αναβάθμιση οδοφωτισμού με αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED υψηλής ενεργειακής απόδοσης. σε όλη την περιοχή παρέμβασης.
 • Κατασκευή υπογείου δικτύου δημοτικού φωτισμού στις οδούς: Σπύρου & Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη) , Ηλία Ηλιού  και Καζαντζή
 • Ανάπλαση πλατείας όπισθεν Δημοτικού Περιπτέρου με  δημιουργία παιδικής χαράς & ειδικών χώρων για γκράφιτι

 • Κατασκευή βάθρου, προθήκης και τοποθέτηση φωτισμού για την δημόσια έκθεση και ανάδειξη κιόνων του κτιρίου της Παλαιάς μητρόπολης Αγρινίου επί της οδού Καραϊσκάκη

 • Προμήθεια υπόγειων κάδων  επί των οδών : Σπύρου & Ελένης Τσικνιά & Παπαγιάννη, Καραϊσκάκη & Παπαστράτου ,  Σπύρου & Ελένης Τσικνιά & Καζαντζή

 

 

Υποέργο 2:  «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» 

Περιλαμβάνει :

 • Συστήματα Ασύρματης Πρόσβασης μέσω Wi-Fi
 • Σύστημα Τηλε-Διαχείρισης και Τηλε-Ελέγχου Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού
 • Ηλιακό Δέντρο με φωτοβολταϊκά πάνελ τεχνολογίας LED στην πλατεία Ειρήνης

Υποέργο 3: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»

            Περιλαμβάνει :

 • Σύστημα ελέγχου πρόσβασης σε εισόδους – εξόδους  των πεζοδρόμων  με βυθιζόμενες μπάρες σε όλη  την περιοχή παρέμβασης

Comments are closed.

Close Search Window