ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Με ένα πρόγραμμα που συγκίνησε και  εντυπωσίασε τους θεατές έληξε το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Αγρίνιο.

Ο Δήμος Αγρινίου αποχαιρέτησε τους χορευτές και τις χορεύτριες που μετείχαν στην διοργάνωση από την πλατεία Δημοκρατίας.

Το πρόγραμμα  άνοιξε το συγκρότημα από την Ρουμανία που συγκίνησε το κοινό επιλέγοντας να  χορέψει αποκλειστικά ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Ακολούθησε η αποστολή της Πολωνίας που έκλεισε το πρόγραμμα της  τραγουδώντας ένα παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι.

Τελευταίοι εμφανίστηκαν οι χορευτές του  Τμήματος  του Δήμου Αγρινίου οι οποίοι τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου  παρουσίασαν ποντιακούς χορούς.

Οι δεκάδες χορευτές από ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες  ευχαρίστησαν το κοινό για την ζεστή ανταπόκριση και τη φιλοξενία.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  κήρυξε τη λήξη του Φεστιβάλ:  «Σας ευχαριστούμε για τις ξεχωριστές στιγμές που μας χαρίσατε, για το σεβασμό και την αγάπη που εκφράσατε στην παράδοση και τον πολιτισμό μας.

 Όλοι μαζί,  ελληνικά και ξένα συγκροτήματα, καταφέρατε να μας διασκεδάσετε, να μας συγκινήσετε κυρίως όμως να μας υπενθυμίσετε ότι η παράδοση είναι αυτό που μας διαφοροποιεί αλλά και μας ενώνει. Είναι οι ρίζες  της κοινωνίας και  η ψυχή κάθε λαού.  Η πολιτιστική κληρονομιά μας είναι, όχι μόνο,  η μνήμη του παρελθόντος αλλά και ο οδηγός στο μέλλον μας.

Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά όλους τους εργαζόμενους στην ΚΕΔΑ και την πρόεδρο, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου, τους εθελοντές της Ακτίνας Εθελοντισμού ,  τον υπεύθυνο των Χορευτικών Τμημάτων του Δήμου Αγρινίου Φάνη Τσιάμη και την κ. Έβελυν Τριανταφύλλου, η οποία κάθε χρόνο εθελοντικά αναλαμβάνει την παρουσίαση του Φεστιβάλ».

Comments are closed.

Close Search Window