ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Με την παρέλαση των 350 χορευτών  κατά μήκος της οδού Παπαστράτου έγινε η έναρξη του Διεθνούς  Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών  στο Αγρίνιο.

Πλήθος κόσμου  υποδέχθηκε με  ζεστά χειροκροτήματα τα συγκροτήματα  από την Ρουμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Ισπανία, Πολωνία, Ινδονησία, Κορέα και Κένυα που φιλοξενούνται στο Αγρίνιο.

Την έναρξη κήρυξε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου : «Σας καλωσορίζω σε μια γιορτή που αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα κάθε χώρας που συμμετέχει και επιβραβεύει το αντάμωμα των λαών και των παραδόσεών τους. Η  παρουσία σας σήμερα εδώ είναι μια απόδειξη ότι, σε μια εποχή δυσκολιών,  υπάρχουν αντισώματα που διατηρούν ζωντανές τις αξίες και τις μνήμες του πολιτισμού μας. Αποδεικνύεται ατράνταχτα ότι ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα.  Ενώνει τους λαούς και προωθεί τη φιλία και τη συνεργασία. Το Αγρίνιο έχει διαχρονικά αποδείξει την αγάπη του για την λαϊκή παράδοση. Η πόλη μας  γίνεται για μια ακόμη χρονιά γέφυρα πολιτισμού και παρουσιάζει μια διοργάνωση ακόμα πιο αναβαθμισμένη,  με μεγαλύτερη  συμμετοχή,  παλμό και σίγουρα περισσότερο κέφι. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις αποστολές».

Αύριο Σάββατο τα χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους σε Στράτο, Ματαράγκα, Παναιτώλιο και Παραβόλα.

Comments are closed.

Close Search Window