ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Eλληνογερμανικό   σεμινάριο γλυπτικής, με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες»,  θα πραγματοποιηθεί στη  Χούνη Αγρινίου από τις 6 μέχρι και τις 13 Ιουλίου 2019.

Έλληνες και Γερμανοί γλύπτες  εμπνευσμένοι από την ομορφιά και τη γαλήνη ενός προστατευόμενου φυσικού τοπίου, θα φιλοτεχνήσουν  μοναδικές δημιουργίες τις οποίες  θα παραχωρήσουν στους κατοίκους της Χούνης.

 Οι καλλιτέχνες  θα συναντηθούν και  θα εργαστούν στα γλυπτά “Ειρήνης” ενώ θα έχουν την δυνατότητα  να γνωρίσουν τον τόπο με τις φυσικές ομορφιές του καθώς επίσης την ιστορία και τα αξιοθέατά του.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου  θα τους δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθούν  με το κοινό ιστορικό παρελθόν των δύο χωρών, ιδιαίτερα της περιόδου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ερχόμενοι παράλληλα πιο κοντά, μέσω της επεξεργασίας της πέτρας της περιοχής. Οι κοινές δημιουργικές και ιστορικές εμπειρίες θα ενισχύσουν τη δημιουργία δεσμών μεταξύ των μελών του σεμιναρίου και πέρα από αυτήν την εβδομάδα.

Τις εργασίες του σεμιναρίου πλαισιώνουν ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων και καλλιτεχνών.

Η οργανωτική και γλωσσική καθοδήγηση ανήκει στην κ. Αννέτα Κούρτη (Διπλωματούχο Μεταφράστρια και Montessori Καθηγήτρια).

Η  εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου.

Επισυνάπτεται το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Δείτε το πρόγραμμα από ΕΔΩ

Comments are closed.

Close Search Window