ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Ο Δήμος Αγρινίου εξασφάλισε νέα  χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο  ενός σημαντικού έργου που αφορά στην ανάπλαση οικοδομικών τετραγώνων  στην καρδιά της πόλης.
Η περιοχή παρέμβασης αποτελεί τμήμα της παλαιάς πόλης του Αγρινίου με  τα οικοδομικά τετράγωνα  μεταξύ των οδών Σταϊκου, Κακαβιά,  Σκαλτσοδήμου και Αντωνοπούλου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 855.000  ευρώ  με κύρια σημεία παρέμβασης:

  • σηματοδότηση των εισόδων στην περιοχή των Ο.Τ. 63-64 με μεταλλικές αψίδες
  • αποξήλωση όλων των υπαρχόντων οδοστρωμάτων,  τμημάτων μπετόν, παλαιών πλακοστρώσεων
  • διάστρωση των πεζοδρόμων με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον
  • κατασκευή καθιστικών-χώρων ανάπαυσης και περγκολών που θα καλύπτονται με φυτά
  • δημιουργία χώρων πρασίνου στους πλατύτερους πεζόδρομους με διαφορετικές ανθοφορίες ανά εποχές σε συνδυασμό με φυλλοβόλα και αειθαλή αναρριχητικά φυτά και θάμνους ώστε να διαμορφώνουν σκιαγμένους χώρους κίνησης, στάσης και ανάπαυσης όλες τις εποχές.
  • Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (μικροί κάδοι απορριμμάτων, φωτιστικά LED)

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σχολίασε αναφερόμενος στην έγκριση του έργου: «Μιλάμε με το έργο μας,  για το έργο μας. Στη λίστα του απολογισμού μας προσθέτουμε μι  α ακόμη σημαντική παρέμβαση στην καρδιά της πόλης. Η έγκριση έρχεται ως αποστομωτική απάντηση σε όλους όσους επιχειρούν να μηδενίσουν την προσπάθειά μας. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Αντιλαμβάνομαι ότι η χθεσινή παρουσίαση του έργου μας έπεισε και τους πλέον δύσπιστους και θορύβησε τους αντιπάλους μας.  Η δυνατή ομάδα που απαρτίζει το ψηφοδέλτιό μας έχει την αποδοχή των πολιτών.  Επιλέξαμε να προχωρήσουμε μπροστά. Έχουμε αποφασίσει  ότι δεν θα επιτρέψουμε στις σκιές του παρελθόντος να στοιχειώσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα μέτρια μυαλά που συνήθως καταδικάζουν κάθε τι που ξεπερνά τον ορίζοντά τους».

Comments are closed.

Close Search Window