ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

 Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου συναντήθηκε με μέλη της ΔΡΩ-Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για την  ένταξη των χαλκουνιών  στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η κ. Ιωάννα Σερμιντζέλη, η κ. Κατερίνα Μαστρογιάννη και ο κ. Λευτέρης Τηλιγάδας εξήγησαν στον Δήμαρχο Αγρινίου την διαδικασία που απαιτείται για την κατάθεση φακέλου και την πορεία ένταξης του αγρινιώτικου εθίμου.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου διαβεβαίωσε τα μέλη της Κίνησης ότι θα συμβάλλει στην προσπάθεια : «Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, στήριξε και αναβάθμισε με κάθε τρόπο το έθιμο των χαλκουνιών. Έτσι και τώρα, θα συνταχθούμε στο πλευρό της ΔΡΩ προκειμένου να υποβληθεί ο φάκελος  για την  ένταξη του αγρινιώτικου εθίμου στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πρόκειται για ένα έθιμο που ταυτίζεται με ην παράδοση του Αγρινίου και αξίζουν συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία των συμπολιτών μας. Σήμερα συναντηθήκαμε με τα μέλη της ΔΡΩ προκειμένου να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα».

Εκ μέρους της ΔΡΩ η κ.Κατερίνα Μαστρογιάννη  ανέφερε : «Θέλουμε, σε συνεργασία και συμπόρευση  με την  τοπική κοινωνία να προωθήσουμε τον φάκελο. Η όλη διαδικασία επιβλέπεται από τη Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής για την εφαρμογή στην Ελλάδα της Σύμβασης για την προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Με τις ενέργειες μας στοχεύουμε στην διαφύλαξη το εθίμου μας και στην εδραίωση της συλλογικής μνήμης».

Comments are closed.

Close Search Window