ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Στην υπογραφή  του έργου «Εκσυγχρονισμός και επέκταση υποδομών συλλογής αστικών λυμάτων περιοχής Αγίας Βαρβάρας» προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ προχώρησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. 

Πρόκειται για το 2ο έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και αφορά την κατασκευή δικτύου νέων αγωγών αστικών λυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Το νέο δίκτυο θα εκσυγχρονίσει και θα συμπληρώσει το υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης, αναμένεται να δώσει λύση στα προβλήματα αποχέτευσης και να αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των κατοίκων.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Παπαναστασίου,  ο  Δήμος Αγρινίου, με την κατάθεση  ενός οραματικού σχεδίου, έχει ήδη εντάξει έργα ύψους 6.000.000 ευρώ από τα 20.980.000 ευρώ του συνολικού προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης:

« Ένα ακόμη μεγάλο έργο ξεκινά στην πόλη μας. Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου  νέων αγωγών αστικών λυμάτων θα ανακουφίσει μια μεγάλη περιοχή και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την συνολική αναβάθμισή της. Μέχρι σήμερα, σε πολλές νεόδμητες οικοδομές της περιοχής, η διάθεση των λυμάτων γίνεται σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις, άγνωστων κατασκευαστικών και λειτουργικών προδιαγραφών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων. Παρεμβαίνουμε και δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών. Το Αγρίνιο προχωρά μπροστά με έργα».

Comments are closed.

Close Search Window