ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΛΑΙΑ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

«5η ελαία: O δρόμος της ελιάς στα μονοπάτια του καπνού »

 Η  Γαβαλού Μακρυνείας είναι ο επόμενος σταθμός  των εκδηλώσεων της 5ης «ἐλαία» που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου με θέμα ‘Εκπαιδεύοντας ελαιοκομικά-Ο δρόμος της ελιάς’.

Σήμερα το πρωί θα γίνει εκπαίδευση  – παρουσίαση  στους μαθητές του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου Γαβαλούς καθώς  και  σε σπουδαστές του 1ου ΕΠΑΛ  Αγρινίου. Η πρωινή ενότητα θα κλείσει με γευσιγνωσία εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου και event γαστρονομίας.

Η απογευματινή ενότητα περιλαμβάνει συζήτηση  με επίκαιρα θέματα πάνω στην καλλιέργεια της ελιάς  «Επίκαιρες καλλιεργητικές εργασίες στην ελιά» και συγκεκριμένα:

 

  • «Θρέψη και λίπανση ελιάς» Βλάσιος Γεωργόπουλος, Γεωπόνος – Εδαφολόγος, προϊστάμενος ΓΕΑΛ Ξυλοκάστρου, ΥΠΑΑΤ.
  • «Γλοισπόριο: μια σοβαρότατη ασθένεια με μεγάλη οικονομική επίπτωση στην ελαιοκαλλιέργεια»  Βασιλική Καραπαπά, Γεωπόνος Phd, Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής, Δήμος Αγρινίου.
  • «Σημασία της συγκομιδής στην παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου»               Πέτρος Ορφανός, Γεωπόνος Msc, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου.
  • «Ορθή παραγωγή ελαιολάδου: από την παραγωγή έως την έκθλιψη» Γεώργιος Μελιάδης, Ελαιουργός, Αντιδήμαρχος Αγρινίου.

Η απογευματινή ενότητα θα ξεκινήσει στις 18:00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Γαβαλούς.

Η 5ηἐλαία’ αφορά σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης  για την καλλιέργεια της ελιάς και τη διαχρονική της αξία και θα περιλαμβάνει πολλαπλές επιστημονικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις καλύπτοντας όλες τις πλευρές της εκπαίδευσης (μαθητές, φοιτητές, παραγωγούς, μεταποιητές, καταναλωτές) και όσους εμπλέκονται στην αλυσίδα της παραγωγής και της διάθεσης του εθνικού μας προϊόντος. Η εναρκτήρια εκδήλωση της ‘ἐλαία πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Ενότητα Αγγελοκάστρου στις 14 Δεκεμβρίου 2018.

Δείτε την πρόσκληση ΕΔΩ

 

Comments are closed.

Close Search Window