ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  μετά την έγκριση, από την Διαχειριστική Αρχή της ΠΔΕ, της πρότασης του Δήμου Αγρινίου για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 –2020» του έργου «Διαμόρφωση Κοινοχρήστων Χώρων Σχεδίου Πόλης»,  δήλωσε τα εξής:

«Υποδεχόμαστε το 2019 με την δικαίωση μιας ακόμη οραματικής παρέμβασης. Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιών του Δήμου καταφέραμε  την έγκριση ενός έργου που θα δώσει ανάσα σε τέσσερις περιοχές της πόλης. Στο Αγρίνιο οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε, μελετούμε και αναβαθμίζουμε υποβαθμισμένα κομμάτια του δήμου μας. Με το έργο  «Διαμόρφωση Κοινοχρήστων Χώρων Σχεδίου Πόλης» ουσιαστικά δημιουργούμε χώρους πρασίνου, διαδρομών περιπάτου και σύγχρονης παιδικής χαράς, κατασκευή πλήρους δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων και δικτύου ηλεκτροφωτισμού προϋπολογισμού 2.840.000 ευρώ.  Οι προσπάθειες μας αρχίζουν ν΄ αποδίδουν καρπούς. Με τεκμηριωμένη πρόταση και ξεκάθαρο όραμα βαδίζουμε προς την υλοποίηση του συνολικού σχεδίου μας για την πόλη. Συνεχίζουμε την προσπάθεια…»

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν κυρίως σε περιοχές  οι οποίες είναι χαρακτηρισμένες ως Κοινόχρηστοι Χώροι Σχεδίου Πόλης και είναι αδιαμόρφωτες. Αναλυτικότερα θα διαμορφωθούν  :

  • Η Νότια είσοδος του Αγρινίου, στην περιοχή του νέου Υπεραστικού Σταθμού των ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας.
  • Η Ανατολική είσοδος της πόλης, στην περιοχή Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας.
  • Η Βόρεια είσοδος της πόλης, στην περιοχή του κόμβου σταδίου στον Άγιο Κωνσταντίνο, στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Εθνικής Αντιστάσεως

Comments are closed.

Close Search Window