ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Τα μέλη της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που μετέχουν στο ετήσιο Συνέδριο που φιλοξενείται στο Αγρίνιο υποδέχθηκε στην  Παλαιά Δημοτική Αγορά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων : «……Σας υποδεχόμαστε  στο κέντρο της πόλης,  σε ένα  ιστορικό κτίριο του 1930 που λειτούργησε ως  Δημοτική Αγορά και αποτελούσε για δεκαετίες την καρδιά της εμπορικής ζωής της πόλης. Σήμερα είναι ένα κέντρο πολιτισμού για το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή. Αυτό είναι και το σύγχρονο πρόσωπο του Αγρινίου. Μια πόλη που συνδυάζει το χθες και το σήμερα. Την πλούσια ιστορία και παράδοση  με το  ελπιδοφόρο μέλλον και την ποιότητα ζωής. Μια πόλη αυθεντική και ελκυστική. Ένας προορισμός με ανθρώπινο πρόσωπο. Τις επόμενες ημέρες θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον μας.  Σήμερα θα γνωρίσετε επιχειρηματίες και παραγωγούς που με τα προϊόντα τους αναδεικνύουν τους θησαυρούς της γης μας. Προϊόντα βραβευμένα,  υψηλής διατροφικής αξίας,  που όσοι τα δοκιμάζουν εντυπωσιάζονται από την ποιότητα και την γεύση τους.

Το Αγρίνιο είναι ακόμη προορισμός και  για την πλούσια πολιτιστική του δραστηριότητα. Με θεατρικές παραστάσεις, που η επιτυχία τους ξεπερνά  τα όρια του Δήμου και εκθέσεις αναγνωρισμένων δημιουργών, που αποδεικνύουν  ότι   πρωταγωνιστούμε στην προβολή της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Το Αγρίνιο είναι ένας πλούσιος τόπος με μια μοναδική πολυμορφία και σημαντικές προοπτικές».

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης  ο νέος Δήμαρχος της περιοχής των Βρυξελλών Χρήστος Δουλκερίδης τον οποίο καλωσόρισε ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δ. Ψαθάς». Ο κ. Δουλκερίδης συγκινημένος παρέλαβε ένα αναμνηστικό με το λογότυπο του Συλλόγου και γεύτηκε τα  ποντιακά εδέσματα τα οποία προσέφεραν τα μέλη του συλλόγου.

Οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι  ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις που   λειτουργούν στους χώρους της Δημοτικής Αγοράς  και είχαν την ευκαιρία  να γνωρίσουν παραγωγούς και επιχειρηματίες της πόλης.

Σήμερα  το απόγευμα  τα μέλη της Ένωσης θα επισκεφθούν τη  λίμνη Τριχωνίδα και κατά την επιστροφή τους  θα πραγματοποιήσουν έναν περίπατο σε κτίρια ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος της πόλης με την Κίνηση Πολιτών ΔΡΩ.

Comments are closed.

Close Search Window