ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ|

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρώτο οδοιπορικό στους χώρους των δωρεών των Ευεργετών Αφών  Παπαστράτου  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής στην Οικογένεια Παπαστράτου.

Η ξενάγηση ξεκίνησε από τον αύλειο χώρο των  καπναποθηκών Παπαστράτου και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο διαμέρισμα της οικογένειας Παπαστράτου  με τη λιτή μετσοβίτικη διακόσμηση. Το διαμέρισμα υπήρξε,  όπως εξήγησε ο κ. Απόστολος Βετσόπουλος,  Δρ. UCL, Σ.Σ.Ε. του Π.Ε.Κ.Ε.Σ  Δυτ. Ελλάδας, το σπίτι του Τάσου Παπαστράτου στο οποίο φιλοξενούσε συνεργάτες της επιχείρησης. Ακολούθησε το κτίριο της ΓΕΑ, δωρεά της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ και της οικογένειας Παπαστράτου στη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου. Το οδοιπορικό συνεχίστηκε μέσω της οδού Παπαστράτου στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια, την Βιβλιοθήκη και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η 2η ξενάγηση θα γίνει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 10.00 π.μ. ενώ στις 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Χρίστου Σιμάτου  “Καπναποθήκες Παπαστράτου – Πορεία στο φως και στον χρόνο”  στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.

 Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις  9.30 π.μ.  θα τελεστεί  Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρίνιου υπέρ αναπαύσεως των ευεργετών Αφών Παπαστράτου. Θα ακολουθήσει δεξίωση στο Δημαρχείο Αγρινίου και στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία  του Κωνσταντίνου Κονταξή, επίκουρου Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα: “Μνήμη Αφών Παπαστράτου” και της Μαρίας Αγγέλη, Δρ. Κοινωνικής Λαογραφίας, Φιλολόγου με θέμα: “Οι Δωρεές της οικογένειας Παπαστράτου”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο  με την ευγενική υποστήριξη της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.

Comments are closed.

Close Search Window