ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Την  Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου  Κωνσταντίνος Καλαντζής    υποδέχτηκε στο γραφείο του την Αντιδήμαρχο  Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης  του Δήμου Θέρμου κ. Ιωάννα Καλημέρη. Αντικείμενο της  συνάντησης  η απαρχή μιας εποικοδομητικής συνεργασίας  και η  υπογραφή  “Πρωτοκόλλου Συνεργασίας”  μεταξύ των κοινωνικών δομών ” Κοινωνικού Φαρμακείου Αγρινίου και  Κοινωνικού Φαρμακείου Θέρμου”.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Αγρινίου, όλα τα χρόνια λειτουργίας του,  εξασφαλίζει  στους  πολίτες  ευπαθών ομάδων  την απαραίτητη  φαρμακευτική αγωγή.  Παράλληλα παρέχει  υπηρεσίες  ψυχοκοινωνικής  και συμβουλευτικής  υποστήριξης.  Η  κοινωνική δράση  και συνεισφορά του είναι σημαντική και στηρίζεται  από τους πολίτες και τους φορείς της πόλης καθημερινά μέσω της δωρεάς φαρμάκων.  Το Δεκέμβριο του 2017 ενισχύθηκε με επιστημονικό προσωπικό, (φαρμακοποιός και κοινωνικός λειτουργός), καθώς εντάχθηκε στο νέο επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος ΕΣΠΑ 2014-2020. .

Στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας  το Κοινωνικό Φαρμακείο Αγρινίου σε πρώτη φάση  θα στηρίξει με  φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό τη νεοσύστατη δομή.  Παράλληλα οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου και Θέρμου,  Κωνσταντίνος Καλαντζής και Ιωάννα Καλημέρη, δεσμεύτηκαν  για την υλοποίηση κοινών δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προαγωγής υγείας.

Comments are closed.

Close Search Window