ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η υποβολή από το Δήμο Αγρινίου της πρότασης: «Ανέγερση 7ου Γυμνασίου Αγρινίου» προϋπολογισμού 3.500.000 €.  Το  νέο κτίριο θα έχει κάλυψη 1584,88μ2.,  σύγχρονων προδιαγραφών με  υπόγειο, ισόγειο και Α’ όροφο και  προβλέπει μεταξύ άλλων εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ, γήπεδα άθλησης, ράμπες εισόδου,  5 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων μία θέση ΑΜΕΑ και χώρους πρασίνου.

 Το νέο σχολικό συγκρότημα θα καλύπτει τις ανάγκες στέγασης των μαθητών σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια των υποδομών όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης: «Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις σχολικές δομές. Με το συγκεκριμένο έργο απαντάμε στο χρόνιο αίτημα της κοινωνίας για  την ανέγερση νέου σχολείου. Είναι προτεραιότητα αλλά και υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Στόχος της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι να υποβάλει πλήρεις κι ώριμες προτάσεις έργων, που θα υλοποιούνται  χωρίς να κινδυνεύουν να απενταχθούν, όπως συνέβη κατ’ επανάληψη στο παρελθόν.

Ειδικότερα για το 7ο Γυμνάσιο, ας θυμίσουμε ότι,  είχε κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας από τον πρώην ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Όχι  λοιπόν σε δημοπρατημένα έργα του ποδαριού, τα οποία ούτε σε μακέτες δεν μπορούν να «σταθούν».

Comments are closed.

Close Search Window