ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Παρουσία της οικογένειας και κατοίκων της περιοχής πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Κυψέλης, το επίσημο μνημόσυνο για τον αγωνιστή της αγροτιάς  ΜΗΤΣΟ ΒΛΑΧΟ.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Δημοτική Κοινότητα Λεπενούς, η Τοπική Κοινότητα Κυψέλης, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λεπενούς «Ένωση», ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λεπενούς «Ελπίδα», ο Αγροτικός Σύλλογος Λεπενούς και η Οικογένεια Βλάχου.

Στη σημασία της ημέρας αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μελιάδης: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε έναν αγωνιστή της ζωής και της αγροτιάς. Ένα νέο άνθρωπο, έναν μικρό ηλικιακά ήρωα, τον εικοσιτετράχρονο  Μήτσο Βλάχο. Τον καπνοκαλλιεργητή από τη Λεπενού που κατέβηκε με τους συγχωριανούς του και τις οικογένειές τους στις 8 Σεπτεμβρίου 1962 να διεκδικήσουν ειρηνικά καλύτερες τιμές για το προϊόν που καλλιεργούσαν και τους εξασφάλιζε τα  αναγκαία. Εδώ μπροστά στα ηρωικά αυτά χώματα καλείται σήμερα ο καθένας μας να προβληματιστεί και να επανακαθορίσει την θέση του στην ιστορία ορίζοντας ένα πιο δυναμικό, πιο αγωνιστικό μέλλον. Υποκλινόμαστε ευλαβικά στον αγώνα σου και στο βίαιο θάνατό σου».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, εκπρόσωπο της οικογένειας Βλάχου και των συλλόγων της περιοχής. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

 

Comments are closed.

Close Search Window