ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ|

Στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου ολοκληρώθηκε η «διαδρομή» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου στα πέντε αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της πόλης μας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος «άνοιξε» στο κοινό τα θέατρα της Καλυδώνας και της Πλευρώνας και παρουσίασε στην Μακύνεια, τις Οινιάδες και τέλος στο Θέατρο Στράτου την  ποιητική ελεγεία του Λόρκα «το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραγέωργου, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας: “Είμαι συγκινημένος γιατί φέτος καταφέραμε να

 ενώσουμε  καλλιτεχνικά  τα πιο σημαντικά μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τα πέντε αρχαία θέατρα του νομού. Και είμαι ειλικρινά χαρούμενος γιατί σταδιακά υλοποιούμε μια μεγάλη φιλοδοξία μας. Οι πολίτες να γίνουν συνειδητοί αποδέκτες αυτής της κληρονομιάς, να βιώσουν το μεγαλείο του αρχαίου θεάτρου. Θέλω να ευχαριστήσω  την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος για τη συνεργασία και βέβαια τον Νίκο Καραγέωργο και τα στελέχη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Οι χώροι αυτοί, που  αποτελούν ζωντανή συνέχεια της ιστορίας μας, αποκτούν ξανά σύνδεση με την κοινωνία. Το Αγρίνιο του πολιτισμού,  με σεβασμό στην ιστορία του τόπου, με όραμα και δημιουργικότητα θέτει στο επίκεντρο την προστασία των αρχαίων θεάτρων και την ένταξή τους στην καθημερινότητα”.

Comments are closed.

Close Search Window