Διεύθυνση: ΔΑΚ Αγρινίου ” Μ.Κούσης” (Βοϊδολίβαδο) ,ΤΚ 301 50 Αγρίνιο

Προϊσταμένη: Μαρία Τσώνη

Τηλέφωνο 2641360678

Γραμματεία: 2641360679

Κολυμβητήριο: 2641028570

Θυρωρείο ΔΑΚ : 2641360677

Κλειστό Αερογέφυρας :2641021194

  e-mail:dakmkousis@agrinio.gr

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Σχεδιάζει, εισηγείται και μεριμνά για την εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων και δράσεων στον τομέα του πολιτισμού για την προστασία του τοπικού πολιτισμού, την προβολή των πολιτιστικών αγαθών και των πολιτιστικών έργων που παράγονται σε τοπικό επίπεδο. Περιλαμβάνονται πολιτικές, προγράμματα και δράσεις όπως:
(α) Δημιουργία πολιτιστικών και πνευματικών κέντρων, μουσείων, πινακοθηκών, κινηματογράφων και θεάτρων, φιλαρμονικών και σχολών διδασκαλίας μουσικής, σχολών χορού, ζωγραφικής, γλυπτικής κλπ.
(β) Διοργάνωση και εφαρμογή πολιτιστικών προγραμμάτων (θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις).
(γ) Προστασία μουσείων, μνημείων, σπηλαίων καθώς και αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων της περιοχής.
(δ) Επισκευή, συντήρηση και αξιοποίηση παραδοσιακών και ιστορικών σχολικών κτιρίων και κτιρίων που παραχωρούνται στο Δήμο από τρίτους.
(ε) Προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
(στ) Προώθηση της ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού.

Μελετά και εισηγείται για τη ρύθμιση τοπικών πολιτιστικών θεμάτων. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις δικαιοδοσίες που δίδονται στο Δήμο με τις ισχύουσες διατάξεις:
(α) Εισηγείται για τη συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου στην οργανωτική επιτροπή φεστιβάλ τοπικής εμβέλειας.
(β) Εισηγείται για την επιχορήγηση ΝΠΙΔ τα οποία αναπτύσσουν πολιτιστικού χαρακτήρα δραστηριότητες στη χωρική αρμοδιότητα του Δήμου.
(γ) Εισηγείται για τη χορήγηση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών μουσικών ιδρυμάτων (Ωδείων, μουσικών σχολών, χορωδιών, συμφωνικών ορχηστρών και συγκροτημάτων μουσικής δωματίου).
Σχεδιάζει, εισηγείται και μεριμνά για την εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση του τοπικού αθλητισμού και την παροχή δυνατοτήτων άθλησης στους κατοίκους. Περιλαμβάνονται πολιτικές, προγράμματα και δράσεις όπως:
(α) Κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων (δημοτικά γυμναστήρια, αθλητικά κέντρα και δημοτικοί χώροι άθλησης).
(β) Προώθηση και εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης του μαζικού αθλητισμού και διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.
Τηρεί το μητρώο νέων και συνεργάζεται με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για την πλήρη και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων.
Μεριμνά για την οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων που απευθύνονται στους νέους και συμμετέχει στους σχεδιασμούς και τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
Παρακολουθεί τη λειτουργία και δράση δημοτικών δομών και νομικών προσώπων που εφαρμόζουν προγράμματα και δράσεις στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού και της Νέας Γενιάς.
Υλοποιεί δράσεις και προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Νέας Γενιάς, συμπληρωματικά με τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται από τα Νομικά πρόσωπα του Δήμου.
Σχεδιάζει, εισηγείται και μεριμνά για την εφαρμογή προγραμμάτων και μέτρων που στοχεύουν στην ισότητα γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς.

 

Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου ‘Μιχάλης Κούσης’


Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου ‘Μιχάλης Κούσης’

Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2641023818 με την αρμόδια υπηρεσία του σταδίου.

Για να δηλώσετε ηλεκτρονικά κράτηση για τα γήπεδα αντισφαίρισης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αγρινίου, πιέστε εδώ.

Οι δηλώσεις κράτησης, θα γίνονται μέχρι τις 14:30 της ίδιας ημέρας.

Για Δηλώσεις Συμμετοχής στον ημιμαραθώνιο “Μηχάλης Κούσης”

Δείτε εδώ:

To Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου είναι το μεγαλύτερο της αθλητικής υποδομής του Δήμου. Βρίσκεται νοτιοανατολικά της πόλης στην περιοχή Βοϊδολίβαδο και είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο οργανωμένος αθλητικός χώρος στο νομό.

Tο 1959-60 άρχισε η περιμάνδρωση του. Η δαπάνη κατασκευής του σταδίου έφτασε στις 90.000.000 δραχμές και οι εργασίες κράτησαν είκοσι δύο χρόνια για να καλυφθεί μια έκταση 75 στρεμμάτων με τους παρακάτω αθλητικούς χώρους.

Στο Δ.Α.Κ. Αγρινίου οι αγώνες άρχισαν το 1968 με τα Παπαστράτεια και κάθε χρόνο φιλοξενεί πάρα πολλές αθλητικές δραστηριότητες (Ποδόσφαιρο, Χειροσφαίριση, Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση, Αντισφαίριση, Επιτραπέζια αντισφαίριση).

Comments are closed.

Close Search Window